Responsive Reklam Alanı

Android Denilince Aklımıza Ne Geliyor emresupcin - Android Denilince Aklınıza Ne Geliyor?Merhaba Arkadaşlar,

Bu gün bayağı ders işledik yararlı ve ek bilgileri anlattık. Son olarak android’e değinmek istiyorum, blogumda android kategorisi var fakat önceden sizlere söylemiş olduğum gibi tek başıma ilgileniyorum bu yüzdende bazı kategorileri aksatıyorum. Bu gece ise android denilince aklımıza ne geliyor ondan bahsetmek istiyorum. Malum çok tercih edilen bir yazılım haline geldi, programları ile olsun uygulamaları ile olsun kullanıcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

 

Pekii Android Denilince Aklımıza Neler Geliyor?

 

Özellikle son zamanlarda alternatif yapıların oluşması, açık kaynak kavramının çok hızlı ve farklı bir şekilde gelişiyor olması hepimizin programcılığa bakış açısını değiştirmektedir.

 

Bu yüzden her zaman olduğu gibi ilk önce ne yapmak istediğimizin saptamasını yapmalıyız. Eğer basit bir uygulama yapmayı düşünüyorsanız Java bilmek ve ya öğrenmek zorunda değilsiniz. Eğer HTML/5, Java Script gibi basit yapılara hakimseniz bu dillerle de uygulamalar oluşturabilirsiniz.

 

Google’a Android öğrenimi ve gelişimi hakkında soru sorarsanız size öncelikle Java/Eclipse gibi kavramları verecektir. Bu doğru yolda olduğunuzu gösterir ki zaten orjinal geliştirici ortamları da bunlardır.

 

Son dönemde popüler olan bir diğer konu ise Cross Cultural yapılardır. Yani uygulamayı bir kez yazın ve bir çok platformda çalıştırın. Diyelim ki bir radyo uygulaması yaptınız ve ios, blackberry ve android’e uygun olarak paketleyip çıkardınız. İşte bukadar basit, mi acaba? Biraz reklam repliği gibi oldu ama sizi sıkmasın diye sıkıştırdım araya…

 

 

(Bknz. http://www.youtube.com/watch?v=1bydzFnH59M )

 

 

Kısacası Sencha, HTML5, Js, Titanium, Adobe AIR gibi Cross Cultural yapılar size bir yere kadar çözüm sunabilmektedir. Belli bir yere kadar belki bunlarla gidebilirsiniz ama tam olarak bir cihaza müdahale etmek istiyorsanız ve bu cihaz da Android İşletim Sistemi barındırıyorsa ilk tercihiniz Java ve Eclipse olacaktır. Bu arada Java derken bildiğimiz Java değil… Onun biraz daha light ve esnek modeli diyebiliriz.

 
Şevkimiz kırılmasın diyoruz ve bu yukarıda ismini verdiğim Cross Cultural yapılardan birisini indirip hemen bilgisayarınıza kuruyorsunuz ve Hello world! diyerek başlıyorsunuz. Aslında hepsinin eğitim videoları ve dokümanları mevcut bunun için
sadece İngilizce ve bir programlama diline aşina olmanız yeterli olacaktır. Her ne kadar basit işlerde size çözüm sunuyor olsalar da yinede başarılı bir uygulama için önerim Google’ın kendi seçimi olacaktır…

 

Özet olarak Android Mobil Pazarın neredeyse %60-%70’lik kısmını elinde tutmaktadır bu yüzden doğru yoldasınız demektir… Bilgisayar için Windows ne ise Mobil cihazlar için de Android o diyebiliriz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Shutdown Virüsünü Nasıl Engelleriz? SSD Disk Teknolojileri!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes