Responsive Reklam Alanı

Bilgisayar Virüsünün tanımını yani ne olduğu hakkında bilgimiz var yinede virüsü kısaca bi özetlememiz gerekirse  Bilgisayar virüsü, kullanıcının izni ya da bilgisi dahilinde olmadan bilgisayarın çalışma şeklini değiştiren ve kendini diğer dosyaların içerisinde gizlemeye çalışan aslında bir tür bilgisayar programıdır.

Eğer bilgisayarımızda kurulu anti-virüs yazılımı yoksa virüsün olduğunu çoğunlukla virüs etkisini gösterdikten sonra anlayabiliriz. Nadiren, dosya adı sabit ve bilinen virüsleri dosya adıyla tarayarak bulmak ve silmek çözüm olabilir.

Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama, Windows uygulamalarında beklenmeye hata mesajları yani application error, system fault, missing files gibi, bilgisayarın kilitlenmesi, rastgele DOS işetim sistemine dönmesi, normalde açılan dosyaların açılmaması, anormal sesler/görsel davranışlar ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. Bu durumda yapılacak şey, bir anti-virüs programını kullanarak bilgisayarın virüsten temizlenmesidir. Ancak, virüsün bilgisayara önemli ölçüde/geri dönülmez hasarlar vermiş olduğu durumlarda virüsten temizleme işlemi her zaman başarılı olmayabilir.

Bilgisayarımızda anti-virüs yazılımlarının olmadığı durumlarda, bu yazılıma sahip bir bilgisayarda daha önceden hazırlanmış olan acil durum disketi ile diskinizde ve disketlerinizde virüs taraması yapabilirsiniz.

Anti-Virüs yazılımlarının tarama işlemi sonrasında virüs bulamaması bilgisayarda virüs olmadığını değil, sadece tarama işleminde kullanılan anti-virüs programlarının tanıdığı virüslerin mevcut olmadığını gösterir. Kullanılan anti-virüs yazılımlarının buldukları virüsleri silmeleri veya bulaştıkları dosyalardan temizlemeleri mümkün olmaması da zaman zaman karşılaşılan bir durumdur. Bu durumda kullanılan anti-virüs programının güncellenmesi veya daha güncel başka bir anti-virüs yazılımının kullanılması uygun olacaktır. Yani, kullanılan anti-virüs programının tanımadığı bir virüsün bilgisayarınıza bulaşmış olması ihtimali her zaman vardır. Buna sebebi en çok olarak başka bilgisayarlara takıp kullandığımız usb bellekleri kendi bilgisayarımıza takarakta virüse davetiye çıkarmış oluruz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Upload ve Download İlişkisi – Aralarındaki Farklar? Klavyenizdeki Windows Tuşuyla İşlerinizde Zaman Kazanın!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes