Responsive Reklam Alanı

Bilinçli İnternet Kullanımı emresupcin - Bilinçli İnternet Kullanımı!Merhaba arkadaşlar,
 
Günümüzde internet kullanımı vazgeçilmez bir parça haline geldi. Günde 3 öğün yemek yemeyi ihmal etmediğimiz gibi günlük internet kullanımımızı da ihmal etmiyoruz. Konuyu dahada açacak olursak İnternet kullanımı tüm Dünya’da artık yaygınlaştı, artık her türden internet kullanıcısı var ve her biri interneti farklı amaçlar için kullanıyor. 
 

İnsan bilgiye eski tarihlerde olduğundan daha çabuk erişebiliyor, bunun için ortam ve mekan zorunluluğu şartı da bulunmuyor üstelik. İnternetin sağladığı imkanların en mükemmeli olan “arama motoru“, bizim isteğimiz herhangi bir bilgiyi, görsel ve işitsel merakımızı eşsiz bir biçimde tamamlıyor ve öğrendiğimiz bilgileri farklı web platformlarından da teyit etmemize olanak sağlıyor.

 

Günden güne gelişen İnternet Teknolojisi, insan hayatını daha fazla kolaylaştırıyor, ulaşılması güç noktalara seyahat etmemize imkan verebilirken, kahvemizi yudumlarken e-gazete deneyimini bize sağlıyor, herhangi bir sınıf ve öğretmenden bağımsız olarak Dijital Ortam’da e-ögrenme fırsatını sunarak öğrenmeyi hem daha verimli hale getiriyor, hem de özgür düşünce ortamını bize sağlamış oluyor.

 

Peki Dijital Okuryazarlık Nedir?
 
Kısacası ‘Bilinçli İnternet Kullanımı’ şeklinde ifade edebiliriz. Hepimiz interneti kullanıyoruz, ancak burada ayrım interneti ne şekilde kullandığımızda yatmaktadır. Konunun özetinde; güvenli internet kullanımı, sık sık gezdiğimiz internet siteleri için ‘Sık kullanılanlar’, okuduğumuz içeriklerin doğrulanabilirliği, Sosyal Medya profillerimizde Gizlilik Ayarları, Etkin e-posta kullanımı ve amacına uygun Dijital Platform şeklinde sıralayabiliriz.

 

Dijital Okuryazarlık konusunda EuroStat tarafından yapılan araştırma gösteriyor ki; ”arama motorlarını en fazla kullanan ülkeler sıralamasında ilk sıralar yüzde 97-98 kullanım oranı ile Kuzey Avrupa ülkelerinin elinde. Finlandiya, Danimarka, İsveç, İzlanda ve Norveç ilk beş sırada yer alıyor. Türkiye ise yüzde 49 ile son sırada yer alıyor. Türkiye’yi yüzde 56 ile Romanya, yüzde 69 ile Bulgaristan, yüzde 72 ile İtalya ve yüzde 73 ile Kıbrıs takip ediyor.”

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Microsoft, Windows İçin Güvenlik Güncellemeleri Yayınlıyor! Microsoft ve CyanogenMod İşbirliği Google için Tehdit mi?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes