Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlar,

Dreamweaver dersi ile tekrar birlikteyiz. Geçitiğimiz aylarda NotePad yardımı ile sizlere frame’in nasıl yapıldığını anlatmıştım. NotePad ile anlatmışken Dreamweaver ile de nasıl yapıldığını anlatayım. Hatırlamanız için Frame’i tekrar kısaca açıklayalım; Frame türkçe anlamıyla çerçeve demektir. Webde bir sayfayı sayfalara yani çerçevelere bölmektir.

Frame Kodu ise;  <frame name=”frame adı src=”o an açık olması istenen sayfa sayfa.html”>

Dreamweaver editörümüzü açıyoruz ve Modify sekmesinden Frameset sekmesine geliyoruz. Yan tarafta açılan menüden eklemek istediğimiz çerçeveleri seçiyoruz.

Up: Yukarı
Down: Aşağı
Right: Sağ
Left: Sol Çerçevedir

Çerçeveleri ekledikten sonra Window penceresinden Frames penceresini seçiyoruz. Frames penceresi editörümüzün sol tarafında açılacaktır. Buradan sol bölümünü seçip Properties penceresinde Framename kısmına sol yazıyoruz. Çerçeve isimlerinde Türkçe karakter kullanmayınız. Diğer çerçeveleri de bu şekilde isimlendiriyoruz.

Sıra geldi frame’leri kaydetmeye: File menüsünden “Save All” sekmesine tıklıyoruz. (Save All: Tümünü Kaydet anlamına gelmektedir) Bu sekmeye tıkladığınızda editör, tek tek size hangi çerçeveyi kaydetmeniz gerektiğini gösterecektir. Editörün işaretlediği bölgeleri tek tek kaydetmelisiniz. Tüm çerçeveleri aynı klasöre kaydettikten sonra index sayfasından çerçevelerin kaydedilmiş halini görebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Corel Draw’da Basitçe Logo Tasarımı Yapalım! JQuery Nedir? Nasıl Kullanılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes