Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Sosyal Medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal ağlar, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedir. Kısacası Sosyal Medya hayatımızın bir parçası haline geldi ve sosyal medya olmadan olmaz dediğinizi de duydum. Asıl konumuza gelecek olursak, Sosyal Medya Araçları çalışmalarınızı, kampanyalarınızı, markanızı veya kendinizi sosyal medyada duyurmak için çeşitli çalışmalar yapmanız için kullanabileceğiniz en iyi 10 sosyal medya aracını bu yazıda belirteceğiz.

1 – CoShedule

Sosyal medya platformlarında yapacağınız paylaşımlarınız için bir yönetim aracıdır. Sürükle-bırak şeklinde çalışan takvimi ve yaptığınız değişikliklerin tüm sosyal medya hesaplarınızda paralel olarak güncellenmesi, büyük kolaylık sağlayan özelliklerinden birisi. Ayrıca WordPress ile kolayca entegre edebileceğiniz bir de eklentisi bulunmaktadır.

http://coschedule.com

2 – Buffer

Bu sosyal medya aracını programlayarak, LinkedIn, Twitter, Facebook ve daha fazla platform için hesaplarınızı ekleme, yönetme kontrollerine sahip olabilirsiniz. Tek sefer veya birden çok paylaşımı planlayabilirsiniz. Bu planlamayı, dilerseniz tüm profiller için aynı, dilerseniz her biri için farklı zamanlarda farklı paylaşımlar şeklinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bu araca web sayfanızı eklemeniz için de izin veren tarayıcı eklentisi mevcut.

https://buffer.com

3 – Flare

Flare, sadece tek bir tıklama ile paylaşım yapmanıza olanak tanıyan bir sosyal medya aracıdır. Paylaşımlarınızın hangi sosyal medya platformunda, kaç kere görüntülendiği ve paylaşıldığı gibi istatistikleri size veren araca göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

http://filament.io/flare

4 – Narrow

Twitter’da takipçilerinizle iletişim kurarken ve paylaşımlarda bulunurken size zaman tasarrufu sunan bu araç, ürün ve hizmetler üzerinden gerçek kullanıcıları talip ederek, size en uygun kitleyi oluşturur ve takipçi kazanmanızı sağlar.

http://narrow.io

5 – HootSuite

Yeni paylaşımlar yapma, gelen etkileşimleri yanıtlama gibi işlemler yapabileceğiniz HootSuite’e 100 adete kadar sosyal medya hesabı tanımlayabilirsiniz. Bu araç ile, paylaşımlarınızı planlayarak, hesaplarınızı izleyebilir, zaman içerisinde oluşan sosyal medya büyümenizi gözlemleyebilir ve hesaplayabilirsiniz.

https://hootsuite.com

6 – Topsy

Özellikle Twitter’a odaklanmışsanız Topsy sizin için önemli bir araç olacaktır. Herhangi bir konuda veya şirket hakkında tweet aramak ve bulmak, bu tweetlerin kaç kere paylaşıldığını görmek için işinize yarayabilecek bir araçtır.

7 – Bit.ly

Sosyal medya üzerinde kimse uzun ve karmaşık linkler görmekten hoşlanmaz. Özellikle Twitter gibi karakter sınırı bulunan sitelerde zaten uzun linkleri etkili kullanamazsınız. Bu aşamada bit.ly servisi sizin için kurtarıcı nitelikte bir servis olacaktır. Uzun linklerinizi kısaltarak, sosyal medya hesaplarınızda kolayca paylaşmanıza olanak tanıyan bu servis ayrıca ilgili linklere nereden, kaç kere tıklandığını da raporluyor.

www.bit.ly

8 – Source Metrics

Bu araç, sosyal medya üzerinde kampanyalar oluşturmanıza, bu kampanyaların etkileri ve dönüşümleri hakkında bilgi sahibi olmanıza, belirli bir bölge ve kitleye özel hitap ederek, dönüşümler almanızı sağlayan bir araçtır.

http://sourcemetrics.com

9 – SlideShare

Ayda 60 milyon tekil ziyaretçiyi ağırlayan SlideShare ‘de paylaşacağınız içerikler ile ciddi bir takipçi ve ziyaretçi kazanabilirsiniz. Bir çok kişi sadece bu sebepten dolayı bu sitede sunumlar ve paylaşımlar yayınlamaktadırlar.

www.slideshare.net

10 – Social Mention

Gerçek zamanlı sosyal medya araması ve analizi için kullanabileceğiniz bir araç olan Social Mention, anlık olarak sosyal medya trend konularını da listelemektedir. Facebook, WordpRes bloglar, Twitter, YouTube, Ask.com ve daha pek çok platformda araştırma yapan platform, size detaylı bilgi ve fikirler verir.

http://www.socialmention.com

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
WordPress Şifreli footer.php Sayfası Nasıl Düzenlenir? Kişisel Blog Nedir? İpuçları Nelerdir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes