Responsive Reklam Alanı

Google Logosunun Sırrı emresupcin - Google Logosunun Nereden Geldiğini Merak Ettiniz mi?Merhaba arkadaşlar,

Bugünümü siz sevgili okurlarımla geçirerek bilgi makaleleri yazacağım. Bunun yanı sıra interaktif makalelere de değinmek istiyorum. Yani kültürel teknoloji bilgileri de bundan sonra blogumda yer alacak. Şimdi gelelim konumuza; Google’ın logosu bildiğiniz gibi rengarenk, pekii nereden geliyor bu renkler hiç merak ettiniz mi?

 

 

Google gelenek haline getirdiği özel günler için yaptığı doodle’larını bugün kendi için hazırladı. Google’ın logosundaki bir ilginç detay da gün yüzüne çıktı.

 

California’da bir evin garajında kurulan Google’in ilk ismi değişmeseydi biz şu an BackRub’a giriyor olacaktık. Google kuruluşu kadar logosunun hikayesi de ilginç. Dünyanın en sık kullanılan arama motoru ilk ismi BackRub’dan vazgeçip adını Google yaptıktan sonra logosunu çok kez değiştirdi. Bugün ana sayfayı açtığımızda karşımıza çıkan şirketin son logosu Ruth Kedar imzalı. Kedar’ın tasarıma başlarken renkli, sade ve kullanıcıya günü hatırlatan bir logoya odaklandı. Logo, doğum günleri, özel günler, gündemdeki olaylar ve kişilere göre motifiye ediliyor. Bu tür özel logoların arkasında ise Google Doodles’ın baş tasarımcısı Dennis Hwang var.

 

Google’ın Ocak 1998’de kurulduğu ilk kurumsal logosuna bakacak olursak, arkasında ne bir tasarımcı ne de bu işe yatırılan bir bütçe vardı. Logo, Google’ın kurucularından Sergey Brin tarafından tasarlanmıştı. Brin, ilk logo hazırlarken, işe ücretsiz grafik programı GIMP’den indirerek başladı. Brin logosunun Yahoo’nunkine benzemesini ancak daha dikkat çekici olmasını istiyordu. Böylece Google’ın her harfini bir renkten seçti. Bu logo 2009’a kadar pek değişmedi.

 

GOOGLE’IN ‘L’SI NEDEN YEŞİL

 

Brin 2009’da Ruth Kedar yeni logo için el sıkıştı. Yeni logo ancak 2010’da resmi logo olarak kabul edildi. Google’ın logo tasarımcısı Ruth Kedar, “Yeni logoyu tasarlarken en çok renk konusunda zorlandım. İlk logo o kadar rekliydi ki, renklerden vazgeçmeden logoyu sadeleştirmek için ben de renk denizine daldım” dedi. Kedar, sonunda ‘l’ dışındaki tüm harfleri ana renk ‘l’ harfini ise ara renk yaptı. Logoda ‘l’de ara renk olan yeşilin kullanılmasının ana fikri ise “Google kuralları takip etmez” sözü.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
HEUR Virüsü Nedir? Bilgisayara Ne Tür Zararlar Verebilir? Tarayıcılarda Karşılaştığınız 'like.php' Sorunu?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes