Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlar,

Sıkıldınız biliyorum ve anlayışla da karşılıyorum ama dediğim gibi İnternet ile İlgili Genel Bilgiler serisi makaleleri bitirmek için sürekli bu kategoride yazıyorum ama sona doğru yaklaştık bundan sonra 1 tanecik daha makalemiz kaldı ondan sonra farklı mecralardaki kategorilerimizden makalelere devam edeceğim. Bu makalemizde Modem, İnternet Servis Sağlayıcısı (ISS), Telefon Hattı, Kamera / Tarayıcı / Yazıcı konu başlıklarına değineceğiz.

Modem
Dahili veya harici bir ADSL modem olabilir. Harici modemler,daha kullanışlı olmalıdır.Biraz fazla ücret ödeyip, harici ADSL modemi tercih ediniz.

İnternet Servis Sağlayıcısı (ISS)
Günümüzde pek çok servis sağlayıcı kuruluş vardır. Bu firmaların isimleri ve telefonları ilgili bölümde yer almaktadır. Bunlardan birisini tercih edebilirsiniz. Öneri olarak kendi kullandığım İnternet servis sağlayıcının adını belirtmemde bir sakınca yok sanırım. Ben TTNET kullanıyorum ve bu servis sağlayıcılardan şu anda memnunum. Zira bu firmalar, abone sayısında büyük rakamlara ulaşmasına karşın altyapı yatırımlarına önem veriyor ve fiyatlarını da sürekli düşürüyor. Bunlardan Smile ADSL, Netone ve Turk Nokta Net ISS’lerini de tavsiye edebiliriz. Özellikle TTNET son zamanlarda büyük yatırımlara ve yeniliklere yönelmiş bulunmaktadır.

Telefon Hattı
Normalde evde kullanılan telefon hattınızı, İnternet’e bağlanmak için, modeminizin Line yazan girişine takabilirsiniz. ADSL modemle İnternet’e bağlandığınızda, telefonunuz meşgul olmamakta, İnternet’e bağlı iken normal görüşmelerinizi de yapabilmektesiniz. Görüşürken internet bağlantınızın sık sık kesilmemesi için splitter adındaki küçük kutuyu da internet bağlantınız için satın alınız.

Kamera / Tarayıcı / Yazıcı
İnternet’te görüntülü görüşme ve konferans sistemi kullanacaksınız, 50 $ civarındaki fiyatlarla bilgisayarınıza bir kamera takabilirsiniz. Resim, yazı vb. dökümanlarınızı tarayıp Web sayfanıza veya tanıştığınız bir arkadaşınıza göndermek istiyorsanız, Hewlett Packard bir tarayıcı satın alınız. Ancak bu tarayıcı kaliteli olduğundan, biraz pahalıdır; 50-100 $’lık bir tarayıcı ile de bu işlemleri yapabilirsiniz.

Gerek İnternet’ten aldığınız bilgi ve belgelerin çıktısını almak için, mutlaka bir yazıcınız olsun. Bunun için en uygun fiyatlarla ya HP Lazer siyah-beyaz yazıcı alınız (300 $ civarında) veya HP renkli yazıcı alınız (60$). Lazer yazıcının her zaman çok net ve hızlı çıktı aldığını unutmayınız. Ayrıca, resim kalitesinde çıktılar almak için, biraz daha fazla ücret ödeyiniz ve Epson marka bir renkli yazıcı alınız. Hangisine karar verirseniz veriniz; ama mutlaka bir yazıcınız olsun.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnternet ile İlgili Genel Bilgiler – 4 İnternet ile İlgili Genel Bilgiler – 6
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes