Responsive Reklam Alanı

Herkese iyi akşamlar sevgili okurlarım,

Az önce blogumdaki kategorilere göz atıyordum ve bir eksiğin olduğunu farkettim. Bu eksiğin olmasını istemezdim doğrusu. JQuery kategorisinde yazmış olduğum sadece 1 tane makale bulunmaktaymış. Bende bu eksiği gidermek amacıyla öncelikle sizlere JQuery’nin Ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlatacağım.

Pekii JQuery Nedir?

Jquery,  javascript kodundan türemiştir. Birçok sayfa animasyonlarında flash alternatifi olarak kullanmak kolay oluyor.  Jquery ile CSS iç içedir. Az kod yaz fazla tasarım çıkart Jquery’nin  sloganıdır. Jquery ile hızlı performans, kullanımda kolaylık, sloganında dediğim gibi kodlar kısaltmalıdır.

Jquery tek dosyadan oluşur uzantısı. js’dir.  Jquery sürekli güncel olduğu için kendi web sayfasından indirebilir, sonra kendinize göre entegre edebilirsiniz. Jquery tüm tarayıcılarda sorunsuz bir şekilde çalışır. Jquery ile kod yazmaya başlamadan önce HTML ve CSS bilmemiz gerekir, eğer bunları biliyorsak zaten işimiz daha kolay olur. Jquery’e göre javascript yazmak daha zahmetli hale gelmiştir. Bu yüzden dünyada hızlı bir çıkış sağlayıp web geliştiricilerinin en çok kullandığı tercih ettiği ihtiyaç duyduğu hale gelmiş bulunmaktadır.

JQuery Nasıl Kullanılır?

jQuery, sıkıştırılmış ve sıkıştırılmamış olmak üzere iki farklı şekilde dağıtılmaktadır. Sıkıştırılmamış sürümü yaklaşık olarak 61 KB iken, sıkıştırılmış sürümü ise yaklaşık 21 KB. Gördüğünüz gibi dosya boyutları hem javaScript, hem ajax, hem de efekt kütüphanesi için yeterince hafif. Eğer ki jQuery’yi oluşturan kodlara bakmak ve kodlar üzerinde değişiklik yapmak gibi bir düşünceniz yoksa her zaman için sıkıştırılmış sürümünü indirmenizi tavsiye ediyorum.

Eğer indirdiyseniz artık sıra onu kullanmaya gelmiş demektir. jQuery tek bir dosyadan oluşuyor. Bu dosyayı da web sayfanıza aşağıdaki örnekte olduğu gibi dâhil etmelisiniz. Web sayfanıza dahil ettikten sonra artık jQuery’nin bizlere sunmuş olduğu özellikleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Özellik demişken şimdi de jQuery’nin özelliklerine kısaca göz atalım…

1  <script type="text/javascript" src="jquery-latest.js"></script>

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Dreamweaver’da Frame Nasıl Oluşturulur? jQuery Özelliklerinden Bazıları Nelerdir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes