Responsive Reklam Alanı

Xampp Baslangic Sayfasi emresupcin - Localhost Xampp Web Sunucusu Kurulumu Nasıldır?Merhaba arkadaşlar,

Bu dersimizde sizlere Localhost Xampp Web Sunucusu Kurulumunun nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum. Öncelikle bu tipteki makalelerin sizler açısından faydalı olabileceğini düşündüm. Dersimize başlamadan önce belirtmek isterim ki, önce php dosyalarını yorumlatmak için bir web sunucusuna ihtiyacımız var.

 

 

Php, Apache ve MySQL’i tek tek kurmak ve ayarlarını yapmak yerine, hepsini tek pakette içinde bulunduran ve kurulumdan sonra ek bir ayar işlemini gerek duymayan XAMPP Windows kurulumunu anlatacağım.

 

http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html adresinden hemen alt kısımda Xampp for Windows bölümünde EXE yazan bağlantıya tıklayarak en son sürümü indiriyoruz.

 

Kurulum :

 

 İndirdiğiniz kurulum dosyasını çalıştıralım.

 

 Karşılama ekranı gelecektir bu ekranda web sunucusu kurulumunun hangi klasöre yapılacağını seçeceğiz. Ben D sürücüsündeki WEB klasörünün içine kurulum yapacağım. Destination folderkısmına D:\WEB yazabiliriz veya Browse butonuna tıklayarak klasörlere göz atabiliriz.  Klasör seçimini yaptıktan sonra Install butonuna tıklıyoruz.

 

 Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra siyah bir ekran açılacaktır(MSDOS penceresi)
Bu pencerede bize ilk olarak “Should I add shortcuts to the startmenu/desktop? (y/n): y”Başlat menüsüne ve Masaüstüne programın kısayolunun atılmasını isteyip istemediğimizi soruyor. “y” tuşuna basıyoruz ve ENTER diyerek sonraki aşamaya geçiyoruz.

 

 Sonraki adımda “Should I proceed? (y/x=exit setup): y” sorusuna da “y” diyerek devam ediyoruz.

 

 Sonraki adımda “Your choice? (y/n): n” sorusuna “n” diyerek devam ediyoruz.

 

 Kurulum yapılandırma işlemi tamamlandıktan sonra Enter’a tıklayarak devam ediyoruz.

 

 MSDOS ekranında XAMPP 1.7.2 kontrol paneli açılacak, 1 yazıp Enter diyoruz ve Xampp kontrol paneli açılıyor. MSDOS’yani siyah ekranı kapatıyoruz ve Xampp kontrol paneline geçiyoruz. Eğer kontrol panelini açılmadıysa masaüstündeki kısayoluna tıklayarak  programı başlatabilirsiniz.

 

 İlk olarak MySQL’in karşısındaki Start butonuna tıklıyoruz. MySQL hizmeti çalıştığı süreceRunning yazısını göreceksiniz. Daha sonra Apache’nin karşısındaki Start butonuna tıklıyoruz. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda bu hizmetleri tekrar başlatmanız gerekir. Eğer otomatik başlamasını isterseniz hizmet isimlerinin sol kısmındaki Svc düğmesine tıklamanız yeterli. Apache ve MySQL windows hizmeti olarak otomatik başlayacaktır. Her iki hizmet çalıştığına göre bu pencereyi simge durumuna alabiliriz.

 

Tarayıcımızı açıyoruz ve adres satırına http://localhost yazıp Enter diyoruz. Karşımıza Dil seçim sayfası gelecektir. Şimdilik Türkçe desteği yok, English diyerek devam ediyoruz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnternet Güvenliği ve MAC Filtreleme İşlemi? ..:: Ramazan Ayınız Mübarek Olsun ::..
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes