Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda Microsoft Excel çalışmamızda değiştirilmesine izin vermediğimiz hücre içindeki bilgileri kilitlemeyi anlatmak istiyorum. Tabi ki bu işlemde parola olacak yani belgedeki kilitli olan hücreleri değiştirmek için istenilen zaman sayfa korumasını kaldırarak yapabilirsiniz. Yapacağınız işlemler gayet basit olup belirttiğim adımları uygulayarak kolaylıkla yapabileceğinizden eminim.

 

Adım 1 – Fare ile sayfanın tamamını seçin. Bu adımla ilgili önemli olarak şunu belirtmeliyim ki ben sayfada belli hücreleri değilde tüm hücreleri koruma altına alacağım yani siz isterseniz kilitlemek istediğiniz hücreleri teker teker seçebilirsiniz.

 

Excel Hücre Koruma emresupcin - Microsoft Excel’de Hücre Kilitleme İşlemi?

 

Adım 2 – Çalışma alanını seçip mouse’a sağ tık yapıp Hücreleri Biçimlendir’e tıklayın. Açılan pencerede Koruma sekmesine gidin ve Kilitli ve Gizli yanındaki onay kutularını tıklayarak temizleyin, Tamam’ı tıklayarak pencereyi kapatın.

 

Excel Hücre Koruma2 emresupcin - Microsoft Excel’de Hücre Kilitleme İşlemi?

 

Adım 3 – Bu işlemi yaparak kullandığımız bütün hücrelerin kilidini kaldırdık. Ancak az sonra göreceğimiz üzere sayfa ya da belirli bir hücrenin koruma altına alınabilmesi için koruma altına alınacak hücrelerin kilitli olması gerekiyor. Adım 1’de basettiğim gibi istediğiniz hücreyi seçip mouse sağ tuş yapıp hücreleri biçimlendir dedikten sonra koruma kısmında Kilitli kutusunu işaretleyebilir siniz. Resimde işaretsiz olarak belirttim, kafanız karışmasın.

 

Adım 4 – Şimdi Araçlar -> Koruma-> Sayfayı Koru…(Office 2003), Üst Menüden Gözden Geçir’i tıklayıp ardından da açılan menüden Sayfayı Koru butonuna tıklıyoruz (Office 2007) hangi office sürümünü kullanıyorsanız o seçenekleri takip edin ve bir şifre belirleyerek sayfayı koruma altına alın. Resimdeki seçili alanların aynen seçili olması gerekiyor.

 

Excel Hücre Koruma3 emresupcin - Microsoft Excel’de Hücre Kilitleme İşlemi?

 

Sayfa korumasını kaldırma parolasını yazdıktan sonra TAMAM diyoruz ve parola onayla ekranı gelince aynı parolayı tekrar yazıp TAMAM diyoruz. Bundan sonra koruma altına aldığımız hücrede değişiklik yapılmak istenirse ‘Değiştirmeye çalıştığınız hücre ya da grafik korumalı ve bu nedenle salt okunur uyarı penceresi ekrana geliyor. Bu yolla hücre korumanın kilitli olmayan diğer hücrelere hiçbir etkisi yok ve istediğiniz değişiklikleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bilgisayar Programcılığı Nedir? İnstagram İpuçları!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes