Responsive Reklam Alanı

Neden Bulut Bilişim emresupcin - Neden Bulut Bilişim?Merhaba arkadaşlar,

Bulut Bilişim hakkında öncelerden yazmış olduğum bir makale vardı, yakından takip eden ve ilgilenen arkadaşlarımız için neden bulut bilişim tercih ediliyor bahsetmek istiyorum. Bilgisayar kuramcıları tarafından İnternet’in geleceğinin bulut bilişimden geçtiği iddia edilmektedir. Buna göre gelecekte, bilgisayar hard disklerinin yerine çevrim içi bulutların kullanılacağı ön görüsü hakimdir. Bu bilişim aygıtlarında herhangi bir altyapı hazırlamadan, tamamen çevrim içi ağ vasıtasıyla işlevsel uygulamalara ulaşmak anlamına gelmektedir.

 

Bu günlerde ise internette hangi bilişim sitesini ziyaret etsem, yeni bulut bilişim ürünlerini ve bunların bitmez tükenmez faydalarını anlatan yazılar okuyorum. Artık farkına bile varmadan iş yaşamımıza, günlük hayatımıza giren bu teknoloji gerçekten nedir? Bize sunduğu faydalar elle tutulur mu yoksa hepsi yeni bir pazarlama tuzağı mı?

 

İşe tüm bilişim uzmanlarının ağız birliğine vararak tekrarladığı faydaları sıralayarak başlamak en doğrusu. Bulut Bilişim: Maliyetleri düşürür, Altyapı karmaşasını ortadan kaldırır, Çalışma alanını genişletir. Kısaca bulut bilişim çok daha ucuza, kurulum gerektirmeden, her yerden çalışmayı destekler.

 

Esasında bu faydaları elde etmek için bulut bilişimin yaptığı oldukça basit; yazılım, donanım ve veri barındırma gibi hizmetleri bizden uzakta çoğu zaman da internette tek bir noktaya taşımak. Bu yapıda benim, sizin, iş arkadaşlarınızın, komşularınızın ayrı ayrı bir çözüm için para harcaması gerekmemekte, bu çözümü bizim için uzaklarda bir yerde barındıran bir hizmet sağlayıcıya başvurmamız yeterli olmaktadır.

 

Bu noktada açıklama yapmak için verilebilecek en güzel örnek e-posta hizmetleridir. E-posta göndermek ve almak için evinizde, işyerinizde sürekli açık duran bir bilgisayar yapılandırmak yerine; gmail, hotmail gibi bedava sunan e-posta bulut bilişim hizmetlerini kullanmıyor muyuz? Evet ürün değil hizmet! Hatta kullandığınız kadar ödediğiniz, su, elektrik, doğalgaz aboneliği gibi abonelik ile sunulan hizmetler.

 

Uzun zamandır sadece e-mail, internet sitesi barındırma vb basit hizmetler için kullanılsa da bulut bilişim bir süredir daha karmaşık hizmetler için de hayatımızda. Artık pek çok şirket CRM, ofis yazılımları, veri saklama, veri tabanı paylaşımı hatta işlemci gücü ihtiyacı duyan yazılımlarına destek gibi güncel hizmetlerden faydalanmak için de bulut bilişimi kullanıyor.

 

Bulut bilişim bize uygun maliyetli, bakım gerektirmeyen, ölçeklenebilir ve belki de en önemlisi yatırımınızın çöp olma korkusunu yaşamadan istediğimiz zaman vazgeçebileceğimiz hizmetler sunmakla beraber Bu sektörün gelişmesiyle, özellikle bilişim teknolojisi tüketen toplumlarda birçok bilgi dağıtımı sağlayan firmanın önemli bir konuma geleceği, hatta sektördeki rekabetin hukuksal sorunlara neden olabileceği tartışılmaktadır. Çünkü tüm bilgi-işlem uygulamalarının çevrim içi altyapıya kaydırılmasına giden yol; kişisel bilgilere istenilmeyen erişimleri doğurabilme tehlikesini taşımaktadır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Big Data (Büyük Veri) Nedir? ONVIF Nedir, Ne İşe Yarar?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes