Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlar,

Bilgisayar tercihi olarak bazı kullanıcılar dizüstü bilgisayarları tercih eder. Lakin kullanıcılarında hoşnut olmadığı şey bilgisayarın bataryasının uzun süre gitmemesi, çabuk bitip kısa sürede arızalanması gibi etkenler ağırlıklı rol almaktadır. Bazı uzmanlara göre, dizüstü bilgisayarların bataryasını verimli kullanmak için pil takılı ve bilgisayar kapalıyken 12 saat şarj edilmesini öneriyor.

Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının önde gelen şikâyetlerinden biri de batarya arızaları. Yeterli akım verememesi, nem ve sıvı temasından kaynaklı oksitlenmeler arızaya sebep oluyor.

Bataryanın ömrünü azaltan bu unsurlar, bilgisayarın diğer donanımlarında da problemlere yol açıyor. Bilgisayar pilini doğru kullanmanın, arızalara karşı kullanıcıları koruyacağını belirten Pratik Servis Teknik Destek Uzmanı Mustafa Akbıyık, verimli kullanım için tavsiyelerde bulundu.

Akbıyık, “Güç adaptörünü, pil yüzde 100 dolu uyarısı aldığınızda çıkarın. Adaptörsüz kullanımda pilin enerji düzeyinin yüzde 5’in altına düşmemesine dikkat edin.” dedi. Yeni bir pilin ilk kullanım yönteminin çok önemli olduğunu vurgulayan Akbıyık, “Pil takılı ve bilgisayarınız kapalı durumdayken 12 saat boyunca şarj edin. Pili sürekli canlı tutmaya çalışın. Haftada bir kez deşarj ve şarj işlemi yapın. Bilgisayarınız çalışırken pili söküp takmayın. Pili nemden ve sıvıdan koruyun. Sıvı teması olursa karşılaşılabilecek zararı azaltmak için hemen enerjiyi kesip pili çıkarın.” şeklinde konuştu. Soğutma fanının iyi çalışıp çalışmadığının da kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken Akbıyık, “Aşırı ısınma olursa pil hücreleri zarar görebilir. Pilin ömrü zamanla azalır. Bu süreçte şoklama yapmayın.” dedi.

Arkadaşlar bu uyarıları dikkate alarak bilgisayarınız bataryasını kullanırsanız hem uzun ömürlü olur hem de işinizi rahatlıkla görür.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Skype Geçmişi Temizlemeyi Sakın Unutmayın! UEFI ve GPT Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes