Responsive Reklam Alanı

Günde onlarca site geziyoruz, yolda yürürken afişler görüyoruz, dergilere göz atıyoruz. Acaba bu kadar albenisi olan tasarımların kaynağı ne; işte photoshop. Photohop iyi bilindiği takdirde birçok kişiye ekmek kapısı olmuştur. Bizler evimizde genelde eğlence amaçlı kullanıyoruz. Örneğin; giysilerin, arabaların rengini değiştirmek için, rötuş yapmak, resimlere efekt vermek için vs.

Photoshop Tool Box (Araç Kutusu) Nedir?

Photoshop’u kullanabilmek için öncelikle Tool Box (Araç Kutusu) denilen çok iyi bilmemiz gerekir. Photoshop’la boyama, kesme, belirli alan seçme gibi işlemler yaparken kullanacağımız araçlardır.

Pixel Nedir?

Bütün bitmap programlarda olduğu gibi photoshopta da ölçü birimi pixeldir. Başka bir değişle zoom yaptığınızda ortaya çıkan kare şeklindeki parçalardır. Pixellerin en ve boy değerleri yoktur. Uzunluğun birimini şu şekilde verebiliriz:
10 cm uzunlukta 10 piksel varsa, her piksel 1 cm demektir.
10 cm uzunlukta 100 piksel varsa, her piksel 1 mm demektir…

Plug-İn (Eklenti) Nedir?

Her programın veri tabanına uygun olarak hazırlanan programdan max özelliklerini kullanabilmek için geliştirilmiş küçük yazılımlardır denilebilir. Photoshop için hazırlanmış birçok plug-in vardır. Photoshopta normal yollardan rötuş yapmak 15 dakikamızı alıyorsa basit bir rötuş plug-ini ile sadece 3-4 saniye alır.

Layer Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?

Layer (Katman) grafik işlemi yapan programların vazgeçilmezdir. Yeni katmanda çalışarak fırçanın, darbenin, filtrenin, desenin vs birbirine karışmasını önleriz. Ayrıca Photoshop’ta çalışırken katmanlar sayesinde çalışmamızı daha fazla kontrol altına alabiliriz. İmage-Ready için katmanlar vazgeçilmezdir çünkü bütün işlemler katmanlar sayesinde yürür.

Font,Brush,Effect,File Formats Nasıl Yüklenir?

Font için C:\WINDOWS\Fonts
Brush İçin C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Presets\Brushes
Effect İçin C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Plug-Ins\Effects
File Formats C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Plug-Ins\File Formats

Photoshop Kısayolları Çalışmıyor. Ne Yapabilirim?

Türkçe olan dil çubuğunu İngilizce hale getirirseniz sorununuz çözülecektir. Eğer sorun çözülmezse başka versiyonlarını deneyin.

Photoshopta Resim Netleştirme Nasıl Yapılır?

1. Bildiğiniz gibi Blur efekti resmin görüntüsünü bozmaktaktadır. İşte bunun tam tersi olarak kullanılan Sharpen ise Anti-Blur olarak adlandırılabilir. Resimlerinize Sharpen uygularsanız resimdeki netleşmeyi hissedeceksiniz.


2. İmage\İmage Size ayarlarına ulaştığınızda aşağıdaki kutucuları kaldırın. Kutucuklar kalkınca kilitler de kalkacaktır. Daha sonra Resolution değerini 350-300 arası değer girerek daha netleşmiş bir resme ulaşabilirsiniz.
Ayrıca Helicon Focus 3.10 Pro adlı plug-in var. Bunu da deneyebilirsiniz.

Type Tool Kullanırken Türkçe Karakter Yazamıyorum. Sorun Nedir?

Photoshop CS2’ye kadar multi-language kullanmıyordu.PS CS2’nin altında bir sürüm kullanıyorsanız windows font klasörüne kullanmak istediğiniz Türkçe fontu kopyalayın. Eğer illaki i,ğ,ş,ü gibi harfleri kullanmak istiyorsanız yeni katman oluşturarak noktaları kendiniz çizmeye çalışın. Ama unutmayın ki gerçek fontun yerini asla tutmaz.

Resimlerimi Siyah-Beyaz Nasıl Yapabilirim?

Resminizi Ctrl+Shift+U ile siyah beyaz hale getirebilirsiniz. Eğer istediğiniz sonucu alamadıysanız İmage\Mode\Grayscale deneyebilirsiniz.Daha fazla renk seçeneği için Ctrl+U (Colorize Açık) ayarlarıyla oynayabilirsiniz.

Rotuş Nasıl Yapılır? Gerekli Plug-İni Nerden Bulabilirim?

Rotus için araçlardan Brush Tool, Healing Brush, Blur Tool, Clone Stamp Tool, Patch Tool kullanabiliriz. Bu tür araçlarla rotuş yapmak zahmetli olduğu için genelde plup-in kullanılır.

Photoshop’ta Resim Görüntülerken İstediğim Kalitede Görünmüyor. Sorun Ne Olabilir?

Resim görüntüleyici programlar (ACD See, Windows Resim Görüntüleyici, İrfanView) resmin %100’de yüzünü görüntüler. Photoshop’ta ise genelde %50 olarak görüntülenir. Navigator sekmesinde görünümü %100 olarak ayalarsanız gerçek boyutta çalışmış olursunuz.

Resmi Kaydettikten Sonra Web Sayfasında Görüntüsü Bozuluyor. Nerde Yanlış Yaptım?

Çalışmanızı Save For Web olarak kaydedin. Direk yoldan .jpg yerine dosya formatını .png olarakta kaydedebilirsiniz.

Bu arada her şeye değinmişken benden size tavsiye Başka program olsun photoshop olsun her zaman İngilizce sürümlerini kullanın bunun avantajı hem İngilizceniz gelişir hem de kaynaklara bakarken nette hep İngilizce anlatımlarından yararlanırsınız, Türkçe anlatım yapan site artık pek kalmadı diyebiliriz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İşletim Sistemlerinde Ortaya Çıkan Virüs Tipleri Nelerdir? Hangi Virüs Çeşidi Çok Tehlikelidir? Kablosuz Ağ Kullanıyoruz Peki Güvenliğini Nasıl Sağlıyoruz?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes