Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar bu gece sizlere Windows Xp de karşımıza çıkan bir hata olan STOP : c0000135  {unable to locate component}  user32.dll hatasından bahsedeceğim.

Bilgisayarı açtığınız anda Windows logosu geliyor ve sonrada mavi ekran henüz tam göremeden bilgisayar restart atıyor!

Bilgisayar açılışında F8 tuşuna basıp seçeneklere geldiniz diyelim. Bu seçenekler arasında ise  Güvenli Mod İle Başlat ta dahil hiçbir seçenek ile PC yi açmadığını göreceksiniz. Hata iletisini net olarak görebilmek için F8 seçenekleri arasından “ Sistem hatalarında Yeniden Başlat ” seçeneğine geldiğinizde Mavi Ekran tekrar karşımıza çıkıyor.

STOP : c0000135  {unable to locate component}  user32.dll

İşletim sistemi yukardada söylediğim gibi Windows XP hemen bir XP CD sini CD-ROM ‘a takıp boot ettiniz diyelim. Windows kurulum seçenekleri arasında “R” ONAR ‘ı seçerek Windows’u onarmasını seçtiniz. Ama olmayacak…

XP sata diski SATA DISKET Sürücüleri olmadan tanımıyor. Windows XP Kurulumu sırasında “Disk bulunamadı.” Hatasını verdi.  Ne yani şimdi ne yapacağız ? Neyse dahada uzatmadan sizde arkamdan konuşmadan ben size olayı anlatayım 🙂

PC ‘ye Format mı Atacağız?

Peki ya İçindeki Bilgiler Ne Olacak?
Her zaman söylemişimdir. Standart bir bilgisayarcı kafasıyla hareket etmeyin. Format en son çaredir ve günümüzde formatı atmayı bilmeyende fazla yok ama bu kolaya kaçma yoludur 😉

Peki Ne Yapacağız?

SORUN :
1.Win XP CD Si ile onarım yapamıyoruz. Çünkü SATA Disk ve Disket sürücümüz yok.
2.F8 tuşu ile seçeneklere geldiğimiz zaman hiçbir seçenek ile PC yi açamıyoruz hepsinde mavi ekran ve STOP : c0000135  {unable to locate component}  user32.dll  hatasını alıyoruz.
3.Bilgisayarda önemli bilgilerimiz var!

ÇÖZÜM :
Öncelikle bilgisayarımızın şu SATA Disket olayını çözüp MS-DOS ortamında user32.dll dosyamızı onarmamız gerekiyor.

Bilgisayarımızın Bios’una F10 tuşuyla girdiğimizde SATA DISK desteğini iptal eden bir seçenek göreceğiz. SATA DISK kısmında DISABLE olarak işaretleyip Bios’u kayıt edip çıktığımızda XP CD ‘si artık Disk sürücümüzü görmeye hazır hale gelir.

XP CD ‘sini takıp bilgisayarı CD ROM sürücüden Boot ediyoruz ve CD’yi Boot ettiğimiz zaman karşımıza gelen seçenekler arasından “R” ONAR seçiyoruz.

Bilgisayarımız KOMUT Sistemine geçecektir. Klavye düzenimizi seçiyoruz ve C:/Windows olarak Windows dizinimizi seçiyoruz.

Komut sistemine düştüğümüz zaman sorunlu olan dosyayı gerekli yere kopyalamamız gerekiyor.

Bunun İçin ;

E: (Enter yapıp CD-ROM sürücümüze XP cd mizin içine giriyoruz.)

E:\>CD I386 (Windows DLL dosyalarımızın olduğu dizine giriyoruz.)

E:\I386>copy user32.dl_  C:\Windows\System32 (I386 klasöründeki user32.dll dosyasını gerekli yere kopyalıyoruz.)

NOT: Bu kopyalama esnasında dikkat ettiyseniz dosyanın adı user32.dl_  olarak yazdık fakat dosyanın gerçek adı User32.dll Fakat CD sürücüsü içerisinde uzantısındaki son harf farklıdır. Her zaman _ olarak yazılır. Şimdi diyeceksiniz bu _ ne; Virüs bulaşmasın diye 🙂

E:\I386>C:\ ( Enter yapıyoruz ve C:\ dizinimizin içerisine giriyoruz. )

C:\ > CD Windows ( Windows klasörüne giriyoruz.)

C:\Windows> CD System32 (Dosyamızın bulunduğu System32 klasörüne giriyoruz.

C:\Windows\System32> Rename user32.dl_  user32.dll ( Dosyamızın uzantısını düzeltiyoruz. Orjinal dosya adı olmalı ki Windows’umuz dosyamızı okuyabilsin. )

C:\Windows\System32> Exit ( Exit yapıp çıkıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.)

CD Rom sürücüsü içerisinden Windows XP CD’mizi çıkartıyoruz ve Bilgisayarımız yeniden başlıyor…

İşte karşımızda Windows Canavar gibi açılıyor ve bilgisayarımız sanki hiçbirşey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor…

Şimdii Bütün Bu Kadar Neler Yaptık Neden Yaptık?
Öncelikle kısaca yaptığımız Win XP CD ‘si içerisindeki User32.dll dosyasını alıp gerekli yere C:\Windows\System32 klasörüne kopyaladık.

Bu işlem sırasında user32.dl_  olarak kopyalama yaptık çünkü dosyamız CD içerisinde böyle durmakta. Dosyamızın isminide RENAME komutu ile orjinal haline getirdik.

CD Sürücümüzden XP CD Sini çıkartın ve Windows ‘unuzla yola devam edin!

Arkadaşlar elimden geldiğince en güzel ve seçici ve sıkıcı olmayan bir biçimde anlattım gerisi size kalmış, olurda başarısız olursanız bize nasıl ulaşacağınızı biliyorsunuz 🙂

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Hosting’mi Alacaksınız? Peki Uygun Hosting Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz? Casus Yazılımları Nedir? Korunma Yöntemleri Nelerdir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes