Responsive Reklam Alanı

Web site işleriyle çoğumuz uzktan olsa çoğumuz yakında olsa hatta bu işle haşır neşir olanlar bazı hatalar görmüşlerdir. Google aracılığı ile hatalarını saatlerce ararlar. İşte sizin için hazırladığım bu yazımda saatlerce net başında hata aramamanızın çözümü var. Sizler için araştırdım ve buldum unutmayın web sitesi yapacağımız süre kıstlı ise bu anlattıklarımı iyi okuyun hem zamandan tasarruf yapmış olursunuz,  Hem de vakitten.

Günlük hayatta bilgisayar kullanırken hata mesajları ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hatta günün tamamını bilgisayar karşısında geçirenler için hatalar artık sıradan olaylar arasındadır.

Windows kullanıcıları için bazı hataların çözümleri Windows’un yardım sayfaları arasında bulunabilir. Fakat genellikle hatayı internet üzerinde aramak, çözüme daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlar. Google bu konuda eşi bulunmaz bir kaynak gibidir. Doğru kelimeleri kullanarak arama yaptığınızda bulamayacağınız cevap yok denecek kadar azdır.

Aşağıdaki siteler ise hataları ve hata kodlarını bir arada bulundurdukları için kimilerine daha kolay bir çözüm yöntemi sağlamaktadır. Şimdi bu siteleri tek tek inceleyelim.

ErrorGoblin (Link)
ErrorGoblin’in anasayfasında basit bir arama kutusu bulunuyor. Windows hata kodlarını başında 0x olacak şekilde (örneğin 0xe1 ya da 0x 2) yazdığınız taktirde hatanın açıklaması karşınıza gelecektir.

ErrorKey (Link)
Sitenin anasayfasında bir arama kutusu ve onun altında da hatalarını sorgulayabileceğiniz genel konular bulunuyor. Oracle, Sybase, MySQL gibi uygulamaların yanı sıra Windows hata kodlarını da sorgulayabilirsiniz.

ErrorHelp (Link)
Sitede 130 binden fazla hata ve bunların çözümleri bulunuyor. Firefox ve Internet Explorer için arama eklentileri de bulunuyor.

EventID (Link)
Windows sistemlerde hatalar için EventID denilen benzersiz bir kimlik numarası verilir. eventid.net adresinde bu numaraları kullanarak ortaya çıkan hata hakkında bilgi alabiliyoruz. Sitede 10 binden fazla hata kodu kayıtlı.

Wikipedia HTTP Durum Kodları Listesi (İngilizce) (Türkçe)
HTTP durum kodları bir web tarayıcısının, internet sayfalarını gezerken karşılaştığı kodlardır. En çok karşılaşılanlar 200, 301, 302, 404 ve 500 kodlarıdır.

SMTP Hata Kodları (Link)
E-posta gönderirken ya da alırken karşılaşılan üç haneli hata kodlarının her hanesi bir durumu anlatmaktadır. Bu durumların neler olduğunu bu sitede görebilirsiniz.

Bip Sesleri Listesi (Link)
Bilgisayarınızı açarken çok kısa bir bip sesi duyarsınız. Bu ses herşey yolunda anlamına gelir. Fakat ya farklı uzunluklarda veya farklı sayıda bip sesleri duyarsanız ne olacak? İşte bu site size duyduğunuz bip seslerinin anlamını açıklıyor.

Windows Hata Mesajları (Link)
Windows kullanıyorsanız en az bir defa mavi ekran hatasıyla karşılaşmışsınızdır. Peki oradaki kodlara hiç dikkat ettiniz mi? Bu siteyi kullanarak Windows’un neden çalışmaktan vazgeçtiğini anlayabilirsiniz.

Microsoft Destek (Link)
Microsoft Destek sitesinde hata kodunu yazarak arama yapabilir ya da Gelişmiş Arama’ya tıklayarak arayacağınız yerleri seçebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Web Tasarım Renklerini Nasıl Seçmeliyiz? Turkcell’in Facebook Sürprizi Olduğunu Biliyor musunuz?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes