Responsive Reklam Alanı

Web Sitesi Kurulum Asamalari emresupcin 1024x665 - Web Sitesi Kurulum Aşamaları Nelerdir?Merhaba arkadaşlar,
 
Gün geçtikçe web sitelerinin sayısı artmakta. Web sitesi kurmak isteyip de bunu en hızlı şekilde ve en az maliyete nasıl yapacağını bilmeyen kişi sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Bu yazı da; bir web sitesi kurmak isteyen ama nereden başlayacağı bilmeyen kişilere, en baştan en sonuna kadar web sitesi yapma aşamaların yer alacak.
 
Yüzeysel olarak belirtecek olursak web sitesini kurmak için 5 adımı dikkate almamız gerekiyor. Bu adımlar;
 

Adım 1: Önce Karar

 
Web sitesi yapımına geçmeden önce, web sitenizle ilgili bazı kararlar almanız gerekiyor. Öncelikle; web sitenizin konusu ve amacı ne olacak, sitenizin hedef kitleleri kimler, site açmak için belli bir miktar bütçe ayıracak mısınız yoksa ücretsiz olarak mı site açmayı planlıyorsunuz? Tüm bu soruları daha işe başlamadan cevaplamanız gerekmekte.

 

Adım 2: Host ve Domain (Alan Adı) Temini

 
Web sitelerinin kaynak dosyalarının saklandığı yere host, host’un web tarayıcılarında temsili olarak gösterildiği isme de domain denir. Örneğin; www.emresupcin.com bir domain ismidir. Web tarayıcının adres satırına bu yazıyı yazdığımızda, www.emresupcin.com domaininin temsil ettiği bir ip adresi üzerinden, bu sitedeki kaynak kodların saklandığı hosta bağlanılır ve kaynak kodlar web tarayıcıda çalıştırılır.
 
Web sitesi açmak için sizin de bir host ve domain almanız gerekmekte. Host ve domain adını ücretli veya ücretsiz temin edebilirsiniz. Host ve domaini bazı firmalardan ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Yalnız ücretsiz olarak temin ettiğiniz host ve domainler ile kuracağınız sitelerde sizin isteğiniz dışında reklamlar yayınlanmakta. Ayrıca host ve domaini ücretsiz sunan bir çok firmanın ciddi derecede güvenlik açığı bulunmakta. Yalnız bazı profesyonel blog siteleri ücretsiz olmasına rağmen güçlü güvenlik duvarları kullanarak sitenizi hakkıyla korumakta.
 
 Adım 3: Web Sitesi Ekleme

 
Host ve domain adı temin ettikten sonra sıra geldi web sitenizi hosta aktarmaya. Eğer wordpress.com veya blogger.com gibi hazır blog saylarına üye olduysanız, siz üye olduktan sonra zaten hali hazırda bir web sitesi sizin için temin elmiş olacak. Siz sadece tasarımdaki renk ve yerleşimi değiştirerek, site üzerinde minik revizyonlar yapabilir ve sitenizi anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken nokta, sitenizde sizin isteğiniz dışında reklamların da yayınlanıyor olacağıdır.

 
Ücretli bir host ve domain temin ettiğinizde ise, host içerisinde hali hazırda bir web sitesi bulunmaz. Siz hosta siteniz kaynak kodlarını kendiniz eklemeniz gerekmekte. Eğer hiçbir web tasarımı programlama bilgisine sahip değilseniz veya sıfırdan web sitesi tasarlayacak kadar vaktiniz yoksa, hazır siteler kullanabilirsiniz. WordPress ve Joomla dünyada en çok kullanılan ve eklenti desteği en çok olan iki hazır sitedir. Birçok profesyonel şirketler Joomla kullanırken, bir çok ünlü blogcular da WordPress kullanmakta.

 

Adım 4: Web Sitesine İçerik Ekleme

 
Sitenizi kurup, renk ve yerleşim ayarlarını yaptıktan sonra sitenize içerik eklemeye başlayabilirsiniz. İçerikleriniz eklendikçe, sitenize gelen ziyaretçi sayısı da aynı oranda artacaktır. Eğer sitenize gelen ziyaretçilerin, sitenizden memnun kalıp daha sonra tekrar gelmesini arzuluyorsanız, sitenizin renk ve tasarım uyumuna dikkat edin. Mümkün olduğunca orjinal paylaşımlarda bulunun.

 

 Adım 5: Site Analizini ve Optimizasyonunu Yapın

 
Bazen siteye bir çok yararlı içerik eklemenize rağmen, sitenize gelen ziyaretçi sayısı oldukça düşüktür. Bunun en büyük sebeblerinden biri; siteniz içerisinde yer alan bazı hatalar nedeniyle sitenizin arama motorlarında görünmemesi veya aşağılarda görünmesidir. Sitenizi arama motorlarına uygun hale getirme, performans artışını sağlama ve arama motorlarında üst kısımlara yükselmek için; sitenizde bazı düzeltmelere gitmeniz gerekmekte. SEO adı verilen bu yöntemle ile siteniz hakettiği yere daha hızlı bir şekilde yükselecektir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Blog Oscarları Kimlerin Olacak? Otomatik Çalışan Virüslerin Tespiti ve Silinmesi?
1 Yorum
  1. Yazar

    Güzel olmuş.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes